Terug naar het overzicht

oktober 2021

De Maatschappij – Jaarcongres 2021

Eindhoven_Evoluon_04

De Waterbank staat dit jaar op het Jaarcongres van de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel (kort: De Maatschappij). Het is dit jaar de beurt aan Oost-Brabant om een inspirerend jaarcongres te organiseren. Op donderdag 28 oktober 2021 gaat dit boeiende congres plaatsvinden in het icoon van Eindhoven: het Evoluon. 

De Maatschappij

De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel is opgericht in 1777 en is daarmee het oudste netwerk van Nederland. De drie pijlers zijn de 3 O’s (onderneming-, en openbaar bestuur, onderwijs/kennisinstellingen), of anders gezegd de Triple Helix avant la lettre. Het netwerk is gericht op kennisoverdracht en het stimuleren van een meer ondernemende samenleving op alle niveaus. Op landelijk niveau heeft De Maatschappij aan de basis gestaan van onder andere kennisinstituut als Nijenrode, Het Koninklijk Instituut voor de Tropen en Teleac en Koning Willem Alexander is de beschermheer. De Maatschappij is geen belangenbehartiger, lobbyorganisatie of businessclub, het is een onafhankelijk landelijk netwerk met een eigen gezicht waar vertegenwoordigers uit de drie bovengenoemde pijlers elkaar veelvuldig ontmoeten.

De scope

“Design & Technology” in de breedste zin van het woord. Hierbij wordt gedacht aan sociaal, technisch en ecologisch design. Vanuit de 3 O’s wordt naar de verbinding, de mogelijkheden en de toekomst gezocht. Hoe kunnen deze drie pijlers zich krachtig verbinden waardoor zij gezamenlijk een significante waarde kunnen toevoegen aan de samenleving? De thema’s die voor ogen zijn, zijn bouw, smart health, energie, social design en watermanagement. En op het gebied van dit laatste komt de Waterbank in het spel.

De markt

In de koepel van het Evoluon zullen een aantal organisaties een informatiemarkt inrichten, waaronder de Waterbank. Hier zal men gezamenlijk in gesprek met elkaar gaan om te onderzoeken welke mogelijkheden er voor ieder zijn. Wij van de Waterbank zullen geïnteresseerde met alle enthousiasme te woord staan!

Wilt u meer informatie over het jaarcongres of wilt u het congres zelf bijwonen? Neem dan een kijkje op https://de-maatschappij.nl/evenement/weergeven/jaarcongres-save-the-date voor meer informatie.