Terug naar het overzicht

augustus 2023

Recreatiepark TerSpegelt gebruikt Water voor Later

IMG-20210617-WA0012

Het recreatiepark TerSpegelt in Eersel ziet het belang van restwater goed in. Directeur Michel Huigevoort werkt graag mee aan dit initiatief en meldde zich dan ook direct aan bij de Waterbank om hier aan bij te dragen.

TerSpegelt is een recreatiepark met zowel campingplekken als lodges die gedeeltelijk in het water staan. Water, dat typeert het park. Het park beschikt over drie grote zwemplassen. Water genoeg zou je zeggen?

Afgelopen drie zomers heeft het park te maken gehad met lange zeer droge periodes. Met name in het kampeerseizoen is de vraag naar water op het park enorm. Niet alleen voor het gebruik in douches, toiletten en zwembaden, maar ook voor het bewateren van de groenvoorzieningen. Jaarlijks neemt het park weer delen onderhanden en aanplanten is daar een vast onderdeel bij. Juist die jonge aanplant moet de eerste jaren regelmatig een handje geholpen worden als het lange tijd droog is.

Het is natuurlijk zonde om hier drinkwater voor te gebruiken dus zocht Huigevoort naar manieren om (regen)water gedurende het jaar op te slaan om het in tijden van droogte te kunnen gebruiken. Toen het pilot project de Waterbank voorbij kwam heeft Huigevoort zich meteen voor aangemeld. We hebben dit jaar te maken met meer dan gemiddelde regenval dus extra watergeven is dit jaar nog niet nodig geweest. Maar dat kan de komende weken zo maar weer anders zijn en dan is een eigen alternatieve bron een hele goede oplossing.

Ook het waterpeil van de recreatieplas bij de camping daalde de afgelopen warme zomers met bijna één meter. Een teken dat de droogte in Brabant ernstige gevolgen heeft. De Waterbank is voor TerSpegelt een soort van moderne en gigantische regenton.

Michel Huigevoort – Directeur TerSpegelt